Sara




20 Kasım 2011 Pazar

Kremşantili Pasta

Bu Tarifim aslında ağlayan pasta ama tek farkı üzerine çikolata sosu yerine Kakaolu süt dökülmesi. Ağlayan Pastaya göre daha hafif bir lezzet. Denemeye değer.



Kek hamuru :

4 kahve fincanı Un
4 kahve fincanı Şeker
4 Yumurta
1 kahve fincanı Süt
1 Kabartma Tozu
1 Vanilya
3 yemek kaşığı kakao

1 Poşet Krem Şanti
1 Su bardağı Süt

Sos için :

2 Su bardağı Süt
3 yemek Kaşığı Kakao
2 yemek kaşığı Şeker
Hindistan Cevizi



Hazırlanışı :

Yumurta ve Şeker köpürene kadar çırpılır.Diğer kek malzemeleri eklenir ve 5 dak. çırpılır.
Büyük kare borcam yağlanır ve kek hamuru içine dökülür.30 dak. 170 derece de pişirilir.
Soğuyan kekin üzerine çırpılmış bir poşet şanti serilir.
üzerine Sos hazırlanır ve dökülür hindistan cevizi ile süslenir ve 2-3 saat buzdolabında dinlendirildikten sonra Servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder