Sara




8 Ocak 2012 Pazar

Erişteli Nohutlu Çorba



Malzemeler :

750 gr Yoğurt
1 Kase haşlanmış Nohut
1 Kase Erişte
1,5 lt Etsuyu veya 1,5lt Su+1 Bulyon
2 Yemek kaşığı Tereyağı
Kuru Nane ve Pulbiber,Tuz
1 Yumurta
2 yemek kaşığı Un

Hazırlanışı :

Su ve Tuz Tencereye alınır ve kaynatılır üzerine erişteler eklenir ve 15 dakika pişirilir.
Haşlanmış Nohut eklenir . Ayrı bir kapta Yoğurt , Yumurta ve Un çırpılır. Azar azar kaynayan Çorbaya eklenir ve karıştırarak kaynaması sağlanır. Tereyağında Pul Biber ve Nane yakılır ve Çorbayanin üstüne dökülür. Servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder