Sara




18 Aralık 2011 Pazar

Bohça Böreği



Malzemeler :

5 adet Yufka
500 gr Peynir ( ben Antep Peyniri kullandım )
250 gr Margarin
1 çay bardağı Su
üzeri için 1 yumurta


Hazırlanışı :

Margarin tavada eritilir ve 1 çay bardağı Su eklenir.Yufka tezgaha serilir ve üzerine margarinden sürülür.yufka iki yanından içe katlanır.sonrada üst kısımları içe katlanır ve bir kare oluşturulur .Üzerine tekrar margarin sürülür. Kare dört eşit parçaya kesilir. üzerine peynir konulur ve dört köşesi içe katlanır.katlanan kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sürülür ve 180 derecede üstü kızarana kadar ( yak 35-40 dak.)pişirilir.

1 yorum: