Sara




12 Kasım 2011 Cumartesi

Etli Maraş Usulü Kuru Dolma




Malzemeler:

3 su bardağı pirinç
3 kaşık biber salçası
250 gr yağlı kıyma
yarım demet maydanoz
3 kuru soğan
2 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı suda eritilmiş limon tuzu
1 yemek kaşığı kuru nane
15 adet kuru patlıcan 15 adet kuru biber ve asma yaprağı
1 bardak sıvı Yağ
5 diş sarımsak

Hazırlanışı:
Kuru malzemeler haşlanır ve soğumaya bırakılır. maydanoz , kuru soğan, sarmısak doğranır ve diğer iç malzemeleri ile karıştırılır iç malzemesi hazırlanır. doldurulmak istenilen malzemeler doldurulur ve yapraklar sarılır.yağ ve limon tuzu biraz fazla olarak düşünülsede yöresel olarak böyle yapılmaktadır.
Denemeye değer bir dolma tarifi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder