Sara




10 Kasım 2011 Perşembe

Yoğurtlu Mantı Çorbası





Malzemeler

750 gr Yoğurt
400 gr Mantı ( hazırda olabilir )
1 Yumurta
2 Su bardağı haşlanmış Nohut
200 gr kemikli Et
Sıvı Yağ, kuru Nane,Tuz
2,5 lt Su
Hazırlanışı

Et tuzlu suda haşlanır.Piştikten sonra kaynayan et suyuna mantılar atılır ve 15 dak. haşlanır.Üzerine nohutlar eklenir. Yoğurt ve yumurta çırpılır ve mantı suyundan azar azar yoğurda ilave edilir. Yoğurtlu karışım ılıdıktan sonra mantılara ilave edilir. Karıştırarak kaynaması sağlanır.Ocaktan alınır ve sıvı yağda yakılmış kuru nane sosu üzerine eklenir.Servis yapılır.
bir tutam sevgi eklerseniz eminim daha lezzetli olacaktır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder