Sara




5 Kasım 2011 Cumartesi

Maraş Tarhanası Çorbası


Malzemeler

150 gr kuru Tarhana ( K.Maraş-G.Antep-Malatya Tarhanası )
2 lt Su
Kekik
Üzeri için Sıvı Yağ
Kuru Nane ve Pul Biber
Hazırlanışı

Tarhana mümkünse 4-5 Saat suda ıslanır . Tarhana elle ovulur ve tencereye alınır 1 yemek kaşığı kekik eklenir ve yaklaşık 15-20 dak. pişirilir. elle ezilir veya blenderdan kısa geçirilir ( tam ezilmicek tane tane kalacak ) Üzeri için tavada sıvı yağ, Kuru Nane ve Pul Biber Yakılır ve üzerine dökülür. Servis yapılır.
bir tutam sevgi eklerseniz eminim daha lezzetli olacaktır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder