Sara




12 Kasım 2011 Cumartesi

Ispanaklı Gül Böreği

Malzemeler

  • 5 adet Yufka
  • 1 kg Ispanak
  • 2 adet kuru Soğan
  • 1 tatlı kaşığı Biber Salçası
  • 1 tatlı kaşığı Pul Biber
  • 1 kase Yoğurt
  • 1 çay bardağı Zeytinyağı+ 1/2 çay bardağı Zeytinyağı
  •  
  • üzeri için yumurta sarısı

Hazırlanışı

  • Tencereye soğanlar küçük küçük doğrandıktan sonra alınır ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı ile kavrulur.Ispanak ayıklanır yıkanır ve ufak ufak doğranır.Ispanaklar tencereye alınır üzerine salça ve pul biber eklenir. isterseniz birazda tuz atabilirsiniz.Yufkalar tezgaha serilir ve dörde bölünür.Yoğurt ve kalan zeytinyağı bir kasede sos haline getirilir. Yufkaların heryerine sostan sürülür. yufkanın geniş kısmına sigara böreği yapar gibi harç konulur ,rulo yapılır ve gül şeklinde sarılır. üzerine yumurta sarısı sürülüp 35 -40 dak. fırında pişirilir.
bir tutam sevgi eklerseniz eminim daha lezzetli olacaktır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder