Sara




12 Kasım 2011 Cumartesi

Salça Soslu Spagetti ( Napoletana)



                                                                                                                                                                                                 
       Malzemeler 

  • 150 gr Domates Salçası 
  • 500 gr Spagetti
  • 150 ml Su
  • 2 büyük diş Sarmısak
  • 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru Maydanoz
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı Şeker
  • Spagettiyi kavurmak için az Sıvıyağ
  • üzeri için rendelenmiş Parmesan
  • Bu Tarifin aslında rendelenmiş havuçta var ben kullanmadım. ( sarmısak ile birlikte sotelenir ).

Hazırlanışı

  • Makarna haşlanır ve süzülür. Tencereye az Sıvı yağ alınır ve spagettiler karıştırılır.
  • Sosu için Zeytinyağı Tencereye alınır üzerine ezilmiş Sarmısaklar eklenir ve kavrulur.Salçası , Suyu,Baharatları eklenir ve 5 dak. pişirilir. Sos fazla sulu kalırsa biraz daha kaynatın. Servis tabağına alınır üzerine sos dökülür ve parmesan peyniri ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder