Sara




12 Kasım 2011 Cumartesi

Yüksük Çorbası


Malzemeler

2 kase mantı ( hazırda olabilir , benimki hazırdı)
1 soğan
1,5 bardak haşlanmış nohut
200 gr kemikli et veya kuşbaşı et
1,5 yemek kaşığı salça
3 diş sarmısak
tuz,karabiber,kuru nane
1 limonun suyu
sıvı yağ
1,5 litre kaynamış su

Hazırlanışı

Et tencereye alınır ve su ile pişirilir ( kuşbaşı ise sotelenir ).
Diğer bir tencerede yağda soğan kavrulur üzerine salça kuru nane ve karabiber eklenir.
üzerine nohut , et ve suyu eklenir. kaynadıktan sonra mantılar ilave edilir ve 15 dak. pişirilir.
ocaktan almaya yakın bir limonun suyu ve ezilmiş sarmısak eklenir ve servis edilir.

bir tutam sevgi eklerseniz eminim daha lezzetli olacaktır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder