Sara




12 Kasım 2011 Cumartesi

Sara nın Mantısı



Malzemeler

Hamuru için:

2 bardak un
1 yumurta
tuz ve su

İç Malzemesi :

150 gr kıyma
1 soğan
maydanoz
tuz,karabiber
az biber salçası

Sos için :
sarmısaklı yoğurt
Sıvı yağ
pul biber
kuru nane


Hazırlanışı

Hamur sert bir hamur olarak yoğurulur.
yarım saat dinlendirilir.
iç harcı için soğan ve maydanoz ince kıyılır.
kıyma ve baharatlar eklenir ve 5 dak. yoğurulur.
hamur ince olarak açılır ve 1,5*1,5 cm lik kareler kesilir üzerine nohut büyüklüğünde harç konulur ve kapatılır.
tuzlu suda 10 dak. haşlanır.
tabağa veya borcama alınıp üzerine yoğurt ve sos dökülür.

bir tutam sevgi eklerseniz eminim daha lezzetli olacaktır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder