Sara




12 Kasım 2011 Cumartesi

Domates Kurusu



Malzemeler

1o kg Bursa Domatesi ( yumurta şeklinde olanlar )
tuz
ve bolca güneş

Hazırlanışı

Domatesler güzelce yıkanır ve boydan 2-3 e bölünür. siz ikiye de bölebilirsiniz ama mersin çok nemli olduğu için ben cesaret edemedim. kurutmak istediğiniz yere serip üzerine bolca tuz serpip bol güneşli havalarda 5-6 gün kurutulur.ben havalara güvenmediğim için ayrıca şimdi de deepfrizde saklıyorum ama bez torbada veya cam kavanozda da saklanabilir.

Kışın az haşladıktan sonra yemeklerinizde kısırlarınızda hatta üzerine zeytinyağı gezdirip kahvaltılarınız da tüketebilirsiniz. ben daha önce hazır alıyordum bu yıl 10 kg ile başladım. çok memnun kalıp seneye miktarı arttırmayı düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder