Sara




12 Kasım 2011 Cumartesi

Karnıyarık ve Mısırlı Pilav


Malzemeler

Karnıyarık :

4 Patlıcan
150 gr Kıyma
1 Soğan
5-6 dal Maydanoz
karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 dilimlenmiş domates

Pilav :

1 bardak Pirinç
1 küçük kutu Mısır
1 yemek kaşığı margarin + 1 sıvı yağ
tuz
Hazırlanışı
Patlıcanlar kızartılır ve kenara alınır. tavaya kıyma alınır ve suyunu salıp çekmesi beklenir.
üzerine yağ ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.salçası baharatları ve kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.3-5 dak. pişirilir.

Tepsiye patlıcanlar dizilir ve ortası yarılıp harçtan bolca doldurulur. üzerine domates ve istenirse biber eklenir ve 25 dak. fırınlanır.


Pilav :

Pirinçler yıkanır ve süzülür. tencereye yağ alınır pirinçler kavrulur ve üzerine mısır eklenir.
2 bardak su , tuz ve margarin eklenir ve 15 dak. kısık ateşte pişirilir.
bir tutam sevgi eklerseniz eminim daha lezzetli olacaktır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder