Sara




12 Kasım 2011 Cumartesi

Güveç


Bu tarifimin görselliği çok hoşuma gidiyor.Porsiyonluk olarak hazırlanan güveç. Malzemeler önce kızartılıp sonra fırınlanıyor işte malzeme listesi ve tarif.


Malzemeler : 4 kişilik

200 gr Kuşbaşı et ( tavuk ta olur )
4 patlıcan
4 kabak
4 küçük Domates
2 orta boy soğan
4 diş sarmısak
2 çarlıston biberi
kaşar peyniri rendesi,tuz
sıvı yağ


Hazırlanışı :
Et tavada çok az yağ ile sotelenir.
Patlıcan ve Kabak küp küp doğranır ve 5 dakika sıvı sağda kızartılır.
soğanlar ve biberler yemeklik doğranır ve tavada az yağ ile sotelenir.
domatesler soyulur ve küp küp doğranır. sarmısaklar ezilir ve domates ile karıştırılır.

güveç kabı nın en altına etler alınır. üzerine kızarmış kabak ve patlıcan . onların üstüne soğan ve biber. aralara tuz serpilir.en son da domates konulur.30 dak. fırınlanır. çıkarmaya yakın kaşar peyniri eklenir ve eridikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder