Sara




26 Kasım 2011 Cumartesi

Spitzbuben (Reçelli Kurabiye )


Malzemeler :

3,5 Su Bardağı Un
1 Yumurta
1 Vanilya
1 Su bardağı Pudra Şekeri
1/2 paket Kabartma Tozu
200 gr Margarin
1 tatlı kaşığı Tarçın ( isteğe bağlı )
istenilen herhangi bir Reçel
Süslemek için Pudra Şekeri

Hazırlanışı :
Oda sıcaklığında olan hamur malzemeleri pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurulur.Yarım saat dinlenmeye bırakılır.3-4 mm kalınlığında hamur açılır.Kurabiye kalıplarıyla istenilen şekiller verilir 170 derecede 10 dakika yağlı kağıt üzerinde beyaz kalacak şekilde pişirilir.Pişen ve soğuyan iki kurabiye alınır ve arasına reçel sürülerek birbirlerine yapışması sağlanır ve Pudra Şekeri ile süslenir..Servis edilmeden bir gün önce hazırlanırsa daha lezzetli oluyor.

1 yorum: