Sara
12 Kasım 2011 Cumartesi
Lazanya
Malzemeler
Kıymalı Sos :
500 gr az yağlı kıyma
3 soğan
500 gr domates
karabiber,tuz
2 yemek kaşığı biber salçası
1 /2 çay bardağı sıvı yağ
Kıyma yağda kavrulur ve küp doğranmış soğanlar eklenir. salça ilave edilir üzerine domates rendelenir. karabiber ve tuz koyulup 10 dak. kadar pişirilir.
Beşamel Sos :
500 gr süt
2 kaşık un
4 kaşık sıvı yağ
az tuz
Tencereye yağ konulur ve üzerine un eklenir ve kavrulur. üzerine sütü ilave edip çabukça karıştırılır.( yoksa topaklanır ).tuzu eklenir ve 5 dakika pişirilir.
ve Lazanya yaprakları ve kaşar peyniri.
Hazırlanışı
Kullanacağınız tepsi yağlandıktan sonra üzerine kıymalı sos dökülür ve bir kat lazanya yaprakları dizilir.sonra sırasıyla beşamel sos ve kıymalı sos dökülür. sonra tekrar bir kat lazanya yaprağı ,beşamel sos ve kıymalı sos. ( 5 kat ) üzerine bolca kaşar peyniri rendelenir ve 45 dak. 180 derecede fırınlanır.
bir tutam sevgi eklerseniz eminim daha lezzetli olacaktır. :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder