Sara




12 Kasım 2011 Cumartesi

Düğün Çorbası


Malzemeler

200 gr kuzu eti
2-3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı zeytin yağı
4 su bardağı sıcak su
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı, kırmızı biber


Hazırlanışı
Etlerinizi küçük küçük doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyup tenceyi ısıtın. Etleri koyup 1-2 dakika kavurun ve üzerine sıcak suyu ilave edin.Sarmısakları da minik minik doğrayıp etlere ilave edin ve 30 dak. pişirin.

- Terbiyeyi hazırlamak için; ayrı bir yerde yumurta, yoğurt, limon suyu ve unu çatalla iyice çırpın. Birkaç kaşık çorba suyundan terbiyeye ilave edin karıştırın. Terbiyeyi azar azar tencereye dökerek hızlı hareketlerle karıştırın. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca tuzunu ve karabiberini ilave edin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın

-üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber gezdirin.
bir tutam sevgi eklerseniz eminim daha lezzetli olacaktır. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder