Sara




8 Ocak 2012 Pazar

Erişteli Nohutlu Çorba



Malzemeler :

750 gr Yoğurt
1 Kase haşlanmış Nohut
1 Kase Erişte
1,5 lt Etsuyu veya 1,5lt Su+1 Bulyon
2 Yemek kaşığı Tereyağı
Kuru Nane ve Pulbiber,Tuz
1 Yumurta
2 yemek kaşığı Un

Hazırlanışı :

Su ve Tuz Tencereye alınır ve kaynatılır üzerine erişteler eklenir ve 15 dakika pişirilir.
Haşlanmış Nohut eklenir . Ayrı bir kapta Yoğurt , Yumurta ve Un çırpılır. Azar azar kaynayan Çorbaya eklenir ve karıştırarak kaynaması sağlanır. Tereyağında Pul Biber ve Nane yakılır ve Çorbayanin üstüne dökülür. Servis edilir.

5 Ocak 2012 Perşembe

Kayın ( İstiridye )Mantarı Sote



Malzemeler :

500 gr Kayın Mantarı
2 orta boy Soğan
1/4 Paket İglo Karışık Biber
Sıvı Yağ , Tuz
1 Yemek kaşığı Tereyağı

Hazırlanışı :

Soğanlar Sıvı Yağda kavrulur.Üzerine Mantar ve Biberler eklenir ve 10 dak. pişirilir.Tereyağı ve Tuzu eklenir 1-2 dakika daha kavrulur ve servis edilir.